Grönsakssoppa med bönor och blomkål

Grönsakssoppa med bönor och blomkål
Foto: TV4

Låt sommarens alla primörer komma till sin rätt i den här mustiga soppan. Servera gärna en smörgås med ost och skinka till.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 50 g brytbönor
  • 100 g färska champinjoner
  • 100 g zucchini
  • 1 stjälk blekselleri
  • 1 gul lök
  • 1 potatis
  • 1 morot
  • 0,5 blomkålshuvud
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 msk olivolja
  • 1 liter grönsaksbuljong
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 lagerblad
  • 1 dl vermiceller
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm malen svartpeppar

Till servering:

  • smörgås med ost och skinka

Gör så här

  1. Skär bönorna i bitar. Skiva zucchinin och sellerin. Skala och hacka lök, potatis och morot. Bryt blomkålen i buketter.
  2. Hetta upp oljan i en tjockbottnad gryta. Lägg lök, potatis, morot och blomkål. Fräs dem nästan mjuka, ca 10 min. Rör om då och då. Tillsätt tomatpuré, buljong, lagerblad och vermiceller. Koka upp och sjud soppan tills pastan är mjuk.
  3. Tillsätt bönorna och champinjonerna och koka upp. Krydda soppan med salt och peppar och servera rykande het.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept