Grönsakslasagne med bönor

Grönsakslasagne med bönor
Foto: TV4

Lasagne är bra mat att förbereda och värma vid servering. Gör gärna en stor sats av detta för det brukar gå åt! För den som önskar fisk eller kött till denna goda vegorätt så är det bara att lägga till efter tycke och smak.

11 augusti 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • Béchamelsås:
  • 8 dl mjölk
  • 4 msk smör
  • 4 msk mjöl
  • Tomatsås:
  • 1 stor morot
  • 2 stjälkar blekselleri
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 pepparfrukt
  • 1 burk krossade tomater
  • salt, peppar, socker och vinäger
  • Fyllning:
  • 1 morot
  • 1 zucchini
  • 1 röd paprika
  • 16 lasagneplattor
  • 1-2 dl riven ost
  • grönsaker till garnering

Gör så här

  1. Béchamelsås: Koka upp mjölken i en kastrull. Smält smöret i en annan stor kastrull. Ta av från värmen och blanda ner vetemjölet. Vispa det till en jämn redning. Sätt tillbaka på värmen och späd med den kokta mjölken, lite i taget. Vispa hela tiden. Koka upp såsen och låt den koka minst 5 minuter. Krydda med salt och peppar.
  2. Tomatsås: Skala och riv moroten. Hacka bleksellerin. Skala och hacka löken. Skala och skiva vitlöken. Dela chilifrukten på längden. Skär av en fjärdedel och finhacka. Fräs morot, selleri, lök, vitlök och chili i olivoljan. Häll i tomaterna. Låt stå och småputtra i 20 minuter. Krydda med salt, peppar, vinäger och socker. Låt koka ytterligare 10 minuter. Mixa eventuellt såsen slät i en mixer.
  3. Sätt ugnen på 200°. Skala och strimla moroten. Strimla zucchini och paprika. Fräs i olivolja. Grönsakerna ska inte bli helt mjuka. Lägg lasagneplattor i botten på en smord ugnssäker form. Varva lasagneplattor, såser och grönsaker. Avsluta med ett lager lasagneplattor och häll över en skopa béchamelsås. Strö rikligt med ost över. Grädda i ugn ca 45 - 50 minuter. Garnera med grillade zucchiniskivor.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept