När grönsakerna är som bäst måste du passa på att laga en grönsakslasagne, doftande av paprika och vitlök. Laga först en béchamelsås (vit grundsås) så är halva jobbet gjort. Räkna med 30 minuter för lasagnen i ugnen.
Béchamelsås: Smält smöret i en kastrull och rör ner vetemjöl. Stäng av plattan och låt det dra ett par minuter. Rör då och då så att det inte blir brunt eller bränner fast. Tillsätt mjölken under omrörning. Krydda med salt och peppar. Låt såsen småkoka 10–15 minuter.
Ansa och tärna morot och zucchini. Tärna paprikorna. Skala och skiva vitlöken. Fräs morot, zucchini, lök, paprika och vitlök i olivolja. Grönsakerna ska inte bli helt mjuka. Krydda med salt och peppar. Häll i béchamelsåsen och blanda. Lägg lasagneplattorna i bottnen på en smord ugnssäker form. Varva med såsen.
Avsluta med ett lager lasagneplattor och häll över en skopa sås. Strö rikligt med ost över.Grädda i 200° ugn ca 35 minuter. Låt stå och ”stabba till sig” 10–15 minuter.