Grönsakslasagne

Grönsakslasagne
Foto: TV4

I Italien äter man oftast pastarätten som Primi piatte, före varmrätten. I det här receptet tog vi fasta på det italienska sättet och fyllde lasagneplattor med morotskräm och ricotta.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 4 st lasagneplattor
  • 0,5 st zucchini
  • 100 g minimajs
  • 50 g ricotta

Morotskräm:

  • 3 st morötter
  • 2 msk rapsolja
  • 1 msk vitvinsvinäger

Dekoration:

  • 4 st röda chilifrukter, små

Gör så här

  1. Morotskräm: Skala och skär morötterna i mindre bitar. Koka dem mjuka i saltat vatten. Låt dem rinna av och mixa dem släta med mixerstav. Häll i oljan droppvis och fortsätt mixa. Smaksätt med vinäger, salt och peppar. Känns krämen tjock, spä med lite kokspad.
  2. Skär zucchinin i stavar. Fräs zucchini och minimajs i olja. Fräs chilifrukterna.
  3. Koka lasagneplattorna al dente i lättsaltat vatten. Fördela morotskrämen som fyllning i plattorna och lägg i ricotta. Lägg zucchini, minimajs och chili ovanpå.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept