Grön timbal med skinka

Grön timbal med skinka
Foto: TV4

Timbaler är mycket enklare att tillreda än man tror. De får en fin struktur och smakerna blandar sig elegant med varandra. Kokta småpotatisar och smörslungad spenat är gott till.

26 januari 2009
Visa mer
6

Du behöver

  • 500 g köttfärs
  • 100 g rökt skinka, fintärnad
  • 250 g fryst hackad spenat
  • 2 gula lökar, finhackade
  • 1 msk potatismjöl
  • 1 krm timjan
  • 2 ägg
  • 1,5 dl grädde
  • 1 dl buljong
  • salt och svartpeppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Tina spenaten och pressa ur vätskan.
  3. Smöra en hög ugnsform 1-1/2 l.
  4. Blanda alla ingredienserna och fyll formen.
  5. Grädda i nedre delen av ugnen en dryg timme. Slå av den vätska som bildats och servera terrinen varm.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept