Grön pyttipanna

35 m
4
Grön pyttipanna
Foto: Martin Löf

Allt går att blanda ner i en pytt. Ta vad du har, men tillbehören inlagda rödbetor och stekt ägg är ett måste. /Per

Dryck:

TILL FREDAGEN
Till pytt, vegetarisk eller ej, är det alltid gott med en kall ljus öl. Åbro Original Extra Stark har en lite söt smak som är perfekt till palsternackorna i pytten. Hög alkoholhalt.

TILL VICKNINGEN
Servera en snaps till din gröna pyttipanna. Ekologiska brännvinet O.P. Anderson Aquavit är smaksatt med kummin, anis och fänkål och är en av mina favoriter.

TILL VARDAGS
Äppelmust eller gurkvatten (skiva ner gurka i iskallt vatten).

5 augusti 2016
Visa mer
35 m
4

Du behöver

  • 200 g färska eller 15 g torkade kantareller
  • 4 morötter
  • 2 palsternackor
  • 1 broccolistånd
  • 150 g sugar snaps
  • 1 rödlök
  • olivolja, till stekning
  • salt och svartpeppar

Tillbehör

  • 4 ägg
  • inlagda rödbetor, hela eller skivade
  • några kvistar kryddgrönt, gärna oregano

Gör så här

  1. Blötlägg kantarellerna i minst 30 minuter om du använder torkade.
  2. Skala och tärna morötterna och palsternackorna. Skär broccolin och sugar snapsen i små bitar, använd även stammen på broccolin. Skala och hacka rödlöken. Grovhacka kantarellerna.
  3. Hetta upp olivolja i en stekpanna. Fräs löken några minuter, tillsätt morots- och palsternackstärningarna och fräs några minuter till. Lägg i broccolin, sugar snapsen och kantarellerna och fortsätt att fräsa tills allt blir genomvarmt. Smaka av med salt och peppar.
  4. Stek äggen i olja i en stekpanna och servera dem till pytten tillsammans med inlagda rödbetor. Garnera med någon färsk örtkrydda.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept