Grillspett med glaserat rimmat sidfläsk

Grillspett med glaserat rimmat sidfläsk
Foto: TV4

Grilla sidfläsk? Visst går det! Det blir till och med en riktig smaksensation, särskilt med en glasering med smak av honung. Tekniken kallas indirekt grillning. Servera som ensamrätt med goda tillbehör eller på en buffé.

28 april 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 500 g rimmat sidfläsk i skivor

Honungsglasering:

  • 0,75 dl flytande honung
  • 1 tsk malen ingefära
  • 0,5 tsk vitlökspulver
  • 1 krm kajennpeppar

Du behöver också:

  • träspett

Gör så här

  1. Blötlägg träspetten så minskar risken för att ändarna förkolnar vid grillningen. Rör ihop honugnen med ingefära, vitlökspulver och kajenn. Ställ kallt.
  2. Skär loss svålen från fläskskivorna och trä upp dem på spetten på längden. Låt grillkolen brinna ner till en askgrå glödbädd. Fläkta kolen för att få bort sotpartiklar och lägg därefter på grillgallret. Lägg spetten över glödbädden och stäng locket. Spjällen ska vara öppna i botten och på locket. Vänd spetten efter 1-2 minuter.
  3. När köttet fått fin färg runt om placeras spetten vid sidan av glödbädden så att du använder mer indirekt värme för tillagningen. Spetten får nu grilla klart i indirekt värme i 12-15 minuter och med stängt lock. Pensla spetten 2-3 gånger med glaseringen under de sista 10 minuterna.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept