Grilled kimchi cheese toast med krispig sesamsallad

20 m
4
20 m
4

Du behöver

  • 8 skivor surdegsbröd, gärna levain
  • 16 rejäla skivor ost, gärna präst eller grevé
  • 150 g kokt skinka
  • 2 dl kimchi
  • 150 g böngroddar
  • 2 små hjärtsalladshuvuden, alternativt 0,5 isbergssalladshuvud
  • 1 knippe rädisor
  • 2 tsk sesamolja
  • 2,5 msk neutral rapsolja
  • 1,5 msk risvinäger
  • 2 tsk honung
  • 0,5 klyfta vitlök, riven
  • 2 msk rostade svarta sesamfrön
  • salt

Gör så här

  1. Blanda vinägretten genom att röra samman sesamolja, rapsolja, risvinäger, honung samt riven vitlök. Smaka av med salt.
  2. Bryt salladen i bitar, skiva rädisorna och blanda med böngroddar. Häll vinägretten över och vänd runt. Strössla svarta sesamfrön på.
  3. På 4 skivor bröd lägg först 2 skivor ost på varje. Dela sedan upp skinka och kimchi och lägg ovanpå. Toppa med 2 skivor ost igen och lägg sedan på en brödskiva.
  4. Kläm i halster och grilla i medelvarm ugn tills brödet är frasigt och gyllene och osten smälter.
  5. Servera genast kimchitoasten med den krispiga salladen!
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept