Grillbricka med grillad paprika, vitkål och chiliaioli

Spela video Grillbricka med grillad paprika, vitkål och chiliaioli
Foto: TV4

Marinerad flankstek och fläskkarré som grillas och serveras med grillad paprika, potatis i foliepaket samt chiliaioli. Perfekt på grillfesten!

13 augusti 2016
4

Du behöver

Marinad

  • 4 msk ljus soja, japansk typ
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk rökt paprikapulver
  • 2 klyftor vitlök, rivna
  • 2 tsk spiskummin
  • nymald svartpeppar

Chiliaioli

  • 2 dl majonnäs
  • 2 klyftor vitlök, rivna
  • 0,5-1 tsk tabasco
  • 2 tsk honung

Grillbricka

  • 600 g små potatisar
  • 400 g fläskkarré
  • 400 g flankstek
  • 2 röda paprikor
  • 0,5 färsk vitkål
  • 1 msk sherryvinäger
  • 1 msk ljus soja, japansk typ
  • olivolja
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Börja med marinaden. Blanda soja, olivolja, rökt paprikapulver, vitlök och spiskummin samt nymald svartpeppar. Marinera köttet i detta i minst 30 minuter, gärna över natten.
  2. Blanda ihop alla ingredienserna till aiolin och låt smakerna gifta sig med varandra i ca 20-30 minuter.
  3. Lägg potatis i grillfolie ringla olivolja över, salta och peppra och stäng paketet väl. Lägg på grillen och låt ligga ca 20-25 minuter på indirekt värme. Vänd efter halva tiden.
  4. Klyfta vitkål, låt stammen vara med i alla klyftor så kålen håller ihop på grillen. Dela paprikan i 4 delar vardera. Ringla olivolja över och stänk sherryvinäger och soja på kålen. Salta på paprikan.
  5. Torka av köttet och lägg först på fläsket. Låt grilla i några minuter. Lägg sedan på grönsakerna och till sist flanksteken som endast grillas i ca 3-4 minuter per sida.
  6. Ta av allt från grillen och servera köttet uppskivat på bricka tillsammans med grillad paprika, kål, potatis samt chiliaioli.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept