Grillade spjäll

Grillade spjäll
Foto: TV4

Det är mycket enklare att tillreda revbensspjäll än man tror. Pensla bara på grillsåsen med jämna mellanrum och låt dem bli genomstekta så har ni en smakrik middag.

26 januari 2009
Visa mer
6

Du behöver

  • 1,5-2 kg revbensspjäll, tunnskurna

Grillsås:

  • 1 dl soja
  • 3 dl olja
  • 3 msk senap
  • ingefära
  • peppar och lite salt

Gör så här

  1. Gnid in spjällen med salt, peppar och en aning ingefära och blanda grillsåsen.
  2. Pensla på grillsåsen och lägg spjällen på grillgallret. Grilla ungefär fem minuter på var sida och fortsätt grillningen tills spjällen är bruna och knapriga. Lägg samtidigt på äpplen på grillen och låt dem steka med spjällen. Det smakar gott att äta till och mildrar kryddsmaken.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept