Grillade örtforeller

Grillade örtforeller
Foto: TV4

Det är fantastiskt hur mycket smak ett par kvistar färsk rosmarin hinner ge på ett par minuter. Servera fiskarna med örtagårdssås och kokt färskpotatis.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 4 urtagna portionsforeller (regnbåge)
  • färsk rosmarin
  • salt
  • peppar
  • olja
  • 1 dl majonnäs
  • 1 dl gräddfil
  • 2 msk finhackad inlagd gurka
  • 1 msk finhackad kapris
  • finhackade färska örter

Gör så här

  1. Fyll forellerna med rejäla kvistar färska örter. På bilden har vi använt rosmarin, men det går lika bra med timjan, oregano eller salvia. Krydda med salt och peppar på insidan av fisken.
  2. Knyt ihop fiskarna med hjälp av krympt bomullsgarn på ett par ställen så håller fisken ihop bättre och är lättare att vända. Pensla fisken med olja, lägg på grillgaller eller halster och grilla 2 minuter på varje sida. Servera med örtagårdssås och kokt färskpotatis.
  3. Örtagårdssås: Rör samman majonnäs och gräddfil. Rör ner gurka, kapris samt färska örter efter tillgång och säsong.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept