Grillade lammskivor med tomatsås

Grillade lammskivor med tomatsås
Foto: TV4

Även lammkotletter är god att tillaga i marinaden. Vill du ha lite mer drag i såsen, använd krossade tomater smaksatta med chili.

26 januari 2009
Visa mer
6

Du behöver

  • 6 skivor lammstek
  • Marinad:
  • 1,5 dl rapsolja
  • 1 tsk kinesisk soja
  • 1 citron, pressad saft
  • 2 klyftor vitlök
  • 2 lagerblad
  • 1 krm timjan
  • 2 krm grovmalen svartpeppar
  • Tomatsås:
  • 1 gul lök
  • 2 msk olivolja
  • ca 15 gröna oliver
  • 1 burk krossade tomater
  • 1 dl chilisås

Gör så här

  1. Snitta fettkanten på köttet på ett par ställen. Lägg det i en skål. Blanda olja, soja och pressad citron. Pressa vitlöken, smula ner lagerblad och övriga kryddor. Slå marinaden över köttet. Låt dra några timmar i kylen, vänd ett par gånger.
  2. Hacka löken till såsen. Fräs löken i olivoljan. Hacka oliverna, rör ner dem och blanda sedan med övriga ingredienser till såsen. Koka sakta tills såsen tjocknar.
  3. Låt köttet rinna av och torka. Salta det lätt, grilla det klart över fin glöd utomhus eller i grillpanna. Låt gärna köttet vara rosa i mitten.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept