Grillade kycklingspett med somrig burratasallad

Grillade kycklingspett med somrig burratasallad

13 ingredienser

Bjud på sommarens garanterat godaste grillspett och sallad med burrata och jordgubbar!

Lönneberga tipsar!
Lönneberga kycklingspett BBQ

Lönneberga tipsar!

Köp Lönnebergas BBQ-kycklingspett - färdigkryddade för grillkvällen!

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 2 förp Lönneberga Kycklingspett Barbeque

Sallad

  • 0,5 l jordgubbar
  • 200 g burrata
  • 1 dl gula russin
  • 0,5 dl rostade solrosfrön
  • 70 g sallad
  • 0,5 dl balsamvinäger
  • 10 blad basilika
  • ca 300 g körsbärstomater, gula och röda
  • ca 150 g edamamebönor
  • 10 aprikoser, torkade
  • svartpeppar
  • örtsalt

Gör så här

Sallad

  1. Rosta solroskärnor i en torr stekpanna, ställ åt sidan.
  2. Stek tomater, balsamvinäger och örtsalt på medelvärme i en stekpanna tills tomaterna mjuknat och balsamvinägern kokat in i tomaterna. Ställ åt sidan och låt svalna.
  3. Skiva aprikoser och jordgubbarna, hacka basilikan och häll upp allt tillsammans i en skål med sallad, russin, edamamebönorna och toppa med burratan och de rostade solroskärnorna. Krydda med svartpeppar.

Kycklingen

  1. Grilla de färdigkryddade kycklingspetten tills de är genomgrillade (72 grader). Voilà - grillkvällen är räddad!
TIPS!
Fler tips!
Grillade kycklingspett med saffransris och vitlökssås

Fler tips!

Här hittar du fler recept på grillad kyckling från Lönneberga.

Läs mer