Ört- och vitlöksmarinerad kyckling grillas på spett och penslas mot slutet av grillningen med lite sirap - det ger dem den där goda sötman och härligt klibbiga ytan. Till spetten bjuds en örtig couscous och en fetaostkräm.
Blanda ihop ingredienserna till marinaden. Skär kycklingen i bitar i lagom stora bitar för att trä upp på grillspett. Blanda kycklingen med marinaden. Låt stå minst 30 minuter, gärna över natten.
Trä sedan kycklingen på grillspett (använder du dig av trägrillspett så se till att lägga dem i blöt 30 minuter innan du trär på kycklingen).
Börja med att grilla spetten över direkt värme, flytta efter en stund över dem till indirekt värme. Lägg på citronhalvorna med snittytan ner.
Pensla sirapsglazen på spetten och låt gå klart.
Couscous
Tillaga couscousen enligt anvisning på förpackningen.
Finhacka gurkan, persilja och mynta.
Blanda olivoljan och det hackade med couscousen. Smaka av med salt.
Fetaostkräm med rött smör
Smula fetaosten.
Blanda yoghurt med salt, fetaost och riven vitlök.
Smält smöret i en kastrull på medelvärme och gå i med paprikapulver. Låt stå ca 1 minut, vispa under tiden för att förhindra att pulvret bränns.
Häll sedan det röda smöret över fetaostkrämen.
Servering
Bjud de grillade spetten med couscous och fetaostkräm.