Grillade kycklingfiléer med ananas

Grillade kycklingfiléer med ananas
Foto: TV4

Ge det milda magra kycklingköttet extra smak med en marinad av ananasjuice, chili och vitlök. Plattar du ut filéerna grillas kycklingen snabbt utan att bli bränd.

11 september 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 4 kycklingfiléer
  • 1 burk ananas i egen juice
  • 2 msk råsocker
  • 4 färska knipplökar
  • 2 röda paprikor
  • salt
  • juice från 1 burk ananas
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 röd spansk peppar
  • 2-3 msk neutral olja
  • koriander

Gör så här

  1. Marinaden: Skala och skiva vitlöken. Skiva chilifrukten. Skölj koriandern noga och hacka rötter och stjälkar. Blanda vitlök, chili och korianderhack med ananasspad och olja.
  2. Lägg kycklingfiléerna mellan smörpapper. "Kavla" dem tills de blir centimetertunna. Lägg filéerna i en plastpåse med marinaden. Låt marinera någon timme, gärna längre.
  3. Dags att grilla: Torka noga av filéerna. Grilla dem några minuter på var sida tills de fått fin färg. Kolla att kycklingen verkligen är genomstekt. Köttet ska vara vitt och fast, köttsaften klar och ofärgad. Om du är tveksam, kör filéerna några minuter i mikrovågsugn.
  4. Pensla ananasringarna med marinad. Strö över lite socker och grilla snabbt tills de fått färg. Pensla också salladslöken och grilla snabbt. Lägg även paprikorna på grillen.
  5. Servera kycklingfiléerna i ett ituskuret bröd med ananas, lök samt bitar av grillad paprika.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept