Grillade havskräftor à la Ewa

1 h
4
Grillade havskräftor à la Ewa
Foto: TV4
1 h
4

Du behöver

  • 24 råa havskräftstjärtar
  • ca 500 g pimento eller grillad paprika på burk
  • 4 tomater
  • 3 klyftor vitlök, pressade
  • 3 tsk curry
  • 5 dl grädde
  • 1 dl cognac
  • 1 salladshuvud
  • 4 dl jasminris
  • 8 dl vatten
  • smör, att steka i
  • 1 nypa socker
  • salt

Gör så här

  1. Lägg i havskräftor i hälften av cognacen och lite av vitlöken och lite av curryn låt stå en halvtimme innan grillning.
  2. Ta en djup bred kastrull och fräs resten av vitlöken i lite smör i ca 1 min. Lägg i tomater och pimento så de blir lagom mjuka. Häll på grädde och låt koka upp så den blir lite krämigt. Smaka av med lite salt och en nypa socker.
  3. Lägg havskräftorna på grillen precis innan servering och låt grillas i 2-4 minuter.
  4. Tillaga jasminris – följ instruktioner på förpackning för tillagning.
  5. Lägg upp kräftstjärtarna och riset på tallrik. Klipp över bladsallad. Häll sås över riset.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept