Grillade havskräftor à la Ewa

1 h
4
Grillade havskräftor à la Ewa
Foto: TV4

Cognacs- och vitlöksmarinerade havskräftor som grillas och serveras med ris och gräddig tomatsås.

Dryck: Vin Morgen Beaujolais

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

8 juni 2016
Så väljer du ekorätt i fiskdisken
1 h
4

Du behöver

  • 24 råa havskräftstjärtar
  • ca 500 g pimento eller grillad paprika på burk
  • 4 tomater
  • 3 klyftor vitlök, pressade
  • 3 tsk curry
  • 5 dl grädde
  • 1 dl cognac
  • 1 salladshuvud
  • 4 dl jasminris
  • 8 dl vatten
  • smör, att steka i
  • 1 nypa socker
  • salt

Gör så här

  1. Lägg i havskräftor i hälften av cognacen och lite av vitlöken och lite av curryn låt stå en halvtimme innan grillning.
  2. Ta en djup bred kastrull och fräs resten av vitlöken i lite smör i ca 1 min. Lägg i tomater och pimento så de blir lagom mjuka. Häll på grädde och låt koka upp så den blir lite krämigt. Smaka av med lite salt och en nypa socker.
  3. Lägg havskräftorna på grillen precis innan servering och låt grillas i 2-4 minuter.
  4. Tillaga jasminris – följ instruktioner på förpackning för tillagning.
  5. Lägg upp kräftstjärtarna och riset på tallrik. Klipp över bladsallad. Häll sås över riset.
Visa mer
Kommentera receptet
Våryra

Fler goda recept