Grillade grönsaker med tabil

Grillade grönsaker med tabil
Foto: TV4

Den här rätten har hämtat inspiration från Mellanöstern. Tabil är en kryddblandning som används till grönsaker men även till fisk eller kött. Välj vilka grönsaker som helst. Servera rätten med couscous.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 2 fänkålsstånd
  • 1 röd paprika
  • 1 gul paprika
  • 3 små röda lökar
  • 1 aubergine
  • 3 medelstora squash
  • 4 tomater
  • 1 dl olivolja
  • salt
  • malen svartpeppar
  • 1 msk korianderfrön
  • 1 tsk kumminfrön
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 krm kajennpeppar
  • 1 krm curry
  • 0,5 tsk malen spiskummin
  • 1,5 dl olivolja

Gör så här

  1. Skölj alla grönsaker. Skär vart och ett av fänkålsstånden i 6 delar på längden, skär paprikorna i 6 remsor vardera, dela rödlökarna i 4 klyftor per lök, skär auberginen i 5 cm tjocka skivor och squashen i 1 cm tjocka skivor.
  2. Värm ugnen till 200°. Lägg alla grönsaker i en skål och vänd runt dem tillsammans med oljan och grilla dem sedan på en utomhusgrill eller i en räfflad grillpanna i 10 minuter. Vänd dem då och då, tills de fått kraftig färg.
  3. Under tiden blandar man ingredienserna till tabil i en stor skål. Tillsätt grönsakerna och låt marinera i 30 minuter. Lägg sedan alla grönsaker utom tomaterna i en ugnssäker form med marinaden. Smaka av med salt och peppar. Ställ formen i ugneni 30–35 minuter, ös ofta med vätskan. Tillsätt tomaterna strax innan baktiden är slut. Servera ugnsvarm med couscous.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept