Grillade grönsaker

Grillade grönsaker
Foto: TV4

För en del är det tillbehöret. För andra är det huvudrätten! Servera de grillade grönsakerna tillsammans med en rad olika såser, som aioli, hummus och guacamole. Alltsammans går lika bra att tillreda på spisen hemma eller ugnen.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 4 st potatis
  • 4 st majskolvar
  • 4 st tomater
  • örtsmör
  • smör
  • timjan
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Potatis: skär ett kryss i varje potatis, slå in dem i al-folie. Grilla på galler eller direkt på glöden, vänd runt minst 30 min eller mer. Tryck upp dem i krysset, servera med örtsmör.
  2. Majskolvar: slå in i folie, grilla på galler 10-15 min. Vänd runt under tiden. Ta av folien, rosta dem över glöden, servera med smör.
  3. Tomater: skär ett kryss i ovansidan, ställ på gallret 4-5 min. Strö på salt, peppar och timjan.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept