Grillad spetskål och entrecôte med bearnaise

Lohmanders Grillad spetskål och entrecôte och bearnaise
Foto: Köket.se

Grillad spetskål och entrecôte med bearnaise

10 ingredienser

30 min

Spetskål och entrecôte på grillen - enkelt och otroligt gott! Servera med en klassisk bearnaise och ett strössel med brynt smör, hasselnötter, parmesan och persilja. Sommarens godaste grillrätt är serverad!

Lohmanders Bearnaise Original
Lohmanders Bearnaise Original produkt

Lohmanders Bearnaise Original

Såsen av alla såser. Bearnaise med perfekta balans mellan syra, sälta och smörighet.

Läs mer

Ingredienser

portioner

På grillen

  • 1 spetskål
  • 4 skivor entrecôte
  • olja
  • salt
  • peppar

Servering

  • 50 g smör
  • 0,5 dl rostade hasselnötter
  • 50 g parmesanost
  • 0,5 kruka färsk persilja
  • 1 burk Lohmanders Bearnaise Original

Gör så här

  1. Salta och peppra köttet på båda sidor. Pensla spetskålen med lite olja och salta.
  2. Börja med att grilla spetskålen snabbt på direkt värme så det får en fin yta. Flytta sedan över till indirekt värme och låt grilla tills den mjuknas.
  3. Grilla köttet direkt över glöden ca 2-3 minuter på varje sida. Grilla till en innertemperatur på 52 grader. Flytta inte runt köttet för mycket under tiden. Det ska få en bra yta. Ta av från grillen och låt vila 5 minuter innan servering.

Servering

  1. Grovhacka hasselnötterna och persiljan. Riv parmesanosten.
  2. Bryn smöret i en liten kastrull under ständig omrörning. Dra av från värmen och lägg ner hasselnötterna. Häll smöret och nötterna över den grillade kålen och toppa med ost och persilja.
  3. Servera kålen tillsammans med entrecote och bearnaise.
TIPS!
Fler tips från Lohmanders!
Lohmanders Smashed burger med bearnaise och haricots verts

Fler tips från Lohmanders!

Fler tips och goda recept.

Läs mer