Grillad plommonpaj med marängtäcke

60 m
6 - 8
60 m
6 - 8

Du behöver

Pajbotten

  • 150 g smör
  • 1 dl socker
  • 3 dl vetemjöl
  • 0,5 tsk bakpulver
  • 1 krm salt
  • Smör för pajformen

Karamelliserade plommon

  • ca 15 plommon
  • socker och vatten

Maräng

  • 3 äggvitor
  • 1,5 dl strösocker

Fyllning

  • 1 dl mandelmassa
  • 1 citron

Gör så här

  1. Pajbotten
    Smält smöret och rör ner sockret.
  2. Blanda samman mjöl och bakpulver och salt och blanda försiktigt ner i smöret till en jämn deg. Ställ in i kylen en liten stund för att göra degen lättarbetad.
  3. Smöra en pajform och tryck ut pajdegen.
  4. Förgrädda pajdegen i grillen på 175 grader, indirekt värme, i tio minut
  5. Karamelliserade plommon
    Skär plommonen i halvor och lägg på grillen. Grilla på direkt värme tills plommonen fått färg.
  6. Blanda vatten och socker i en kastrull och koka upp på grillen till en karamelliserad sås Vänd plommonen i den karamelliserade såsen och lägg sedan ner i pajformen.
  7. Maräng
    Vispa äggvitorna styva. Tillsätt sockret, lite åt gången och vispa till en tjock marängsmet.
  8. Fyllning
    Riv ner mandelmassa och citronskal i pajen över plommonen. Fördela marängen jämnt på pajen som ett täcke.
  9. Grädda pajen i grillen på 175 grader, indirekt värme, i 15-20 minuter.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept