Grillad lax med het ingefärssås

Grillad lax med het ingefärssås
Foto: TV4

Smaken på den här både söta och heta såsen mognar om såsen får stå och dra en stund.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 700 g laxfilé
  • salt och malen vitpeppar

Sås:

  • 1 dl socker
  • 0,5 dl äppelcidervinäger
  • 4 dl hönsbuljong
  • 50 g färsk ingefära
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk finhackad spansk peppar
  • 1 msk maizena
  • salt och malen vitpeppar

Till servering:

  • kokt ris
  • kokta sockerärter

Gör så här

  1. Skala och strimla ingefäran fint och skala och finhacka vitlöken. Dela pepparfrukten i halvor på längden, kärna ur och finstrimla den. Blanda socker, vinäger, buljong, ingefära, vitlök och spansk peppar i en kastrull, koka upp och sjud sakta utan lock i 20 minuter. Rör ut maizenan i lite vatten till en redning och rör ner i såsen. Krydda med salt och peppar och låt stå till servering.
  2. Skär laxen i fyra bitar och grilla den 4 minuter på skinnsidan. Vänd och grilla färdig på köttsidan. Krydda med salt och peppar.
  3. Servera laxen med sås, kokt ris och kokta sockerärter.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept