Grillad kyckling med fläderyoghurt

Grillad kyckling med fläderyoghurt
Foto: TV4

Till den här rätten behöver du 4 kycklingbröst med vingar och allt. Till kyckling passar det bra med ugnsrostad bakpotatis och myntasmakande fläderyoghurt.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 4 kycklingbröst

Fläderyoghurt:

  • 2 dl matlagningsyoghurt
  • 2 cl koncentrerad flädersaft
  • 3 msk hackad färsk mynta
  • Potatis:
  • 4 bakpotatisar
  • 2 msk olivolja
  • salt och malen svartpeppar

Gör så här

  1. Värm ugnen till 200°. Tvätta och borsta bakpotatisarna väl. Skär dem i klyftor. Lägg klyftorna i en smord, ugnssäker form. Ringla över olivolja och baka i ugnen i 25-30 minuter. Krydda med salt och peppar före servering.
  2. Grilla eller stek kycklingbrösten till vacker färg. Krydda dem med salt och peppar och lägg dem i en smord, ugnssäker form. Låt eftersteka i ugnen i 10-12 minuter.
  3. Rör ihop yoghurt, flädersaft och hackad mynta. Servera till kyckling och potatis.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept