Grillad kyckling

Grillad kyckling
Foto: TV4

Att grilla kyckling är väl inte så svårt? Nej, men det kräver kunskap och några bra tips för att bli riktigt bra. Det allra godaste är förstås att grilla på träkolsgrill. Tänk då på att ha en riktigt fin glödbädd och att grilla varsamt för att undvika sotiga eller brända ytor.

27 april 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 1 kyckling
  • Marinad:
  • 0,75 dl olivolja
  • 0,5 pressad citron
  • 2 tsk torkad oregano
  • 1 vitlöksklyfta
  • 0,5 tsk salt
  • grovmalen svartpeppar

Grillsås:

  • 2 msk kinesisk soja
  • 0,5 msk vitvinsvinäger
  • 0,25 tsk grovmalen svartpeppar
  • 0,5 tsk paprikapulver
  • 0,5 tsk torkad oregano
  • 1 dl neutral olja

Gör så här

  1. Blanda samman olivolja, citron, oregano, salt och svartpeppar till marinaden. Pressa ner vitlöken. Marinera kycklingen i 1 timme i rumstemperatur eller i 2-6 timmar i kylen.
  2. Ställ kycklingen på "högkant" och skär loss ryggbenet. "Vik" ut kycklingen.
  3. Blanda samman ingredienserna till grillsåsen. Pensla kycklingen med grillsås på bägge sidor. Lägg på galler och grilla på bägge sidor. Det tar 20-30 minuter beroende på tjocklek. Kontrollera med en sticka att köttsaften är klar och genomskinlig.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept