Grillad halloumi på bädd av sallat

Grillad halloumi på bädd av sallat
Foto: TV4

Tillbehör, förrätt eller varmrätt? Bestäm själv! Den lite sega grekcypriotiska osten ska inte ätas som den är, den måste stekas eller grillas. Den passar bra ihop med grönsaker och vinägrett.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 1 bit halloumi
  • 0,5 gurka
  • 0,5 sallatshuvud
  • 1 ask körsbärstomater
  • Vinägrett:
  • 5 msk olivolja
  • 1,5 msk vinäger
  • salt och malen vitpeppar

Gör så här

  1. Vinägrett: Rör ihop vinäger, salt och peppar, tillsätt oljan.
  2. Skölj och skär upp sallaten. Dela gurkan i halvmånar och dela tomaterna. Blanda alla grönsaker, häll över vinägretten och lägg upp på ett fat.
  3. Skiva och grilla, eller stek, halloumin på hög värme. Lägg den över grönsakerna.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept