Grillad entrecôte med chimichurri, långbakade körsbärstomater samt potatis- och majskroketter

1 h
2
Grillad entrecôte med chimichurri, långbakade körsbärstomater samt potatis- och majskroketter
Foto: Eva Hildén Smith
1 h
2

Du behöver

Långbakade tomater

  • 10 röda cocktailtomater
  • 10 gula cocktailtomater
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk balsamvinäger
  • salt och peppar

Köttet

  • 350 g entrecôte (2 skivor à 175 g)
  • salt och peppar
  • 1 msk olivolja
  • 50 g smör
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 kvist timjan

Majs- och potatiskroketter

  • 6 medelstora mjöliga potatisar
  • 300 g konserverad majs
  • 3 dl pankoströbröd
  • 2 ägg
  • 2 dl mjöl
  • salt och peppar
  • 1 l frityrolja

Chimichurri

  • 1 knippe koriander
  • 1 knippe kruspersilja
  • 1 knippe oregano
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 grön chili
  • 1 tsk rödvinsvinäger
  • 1 dl olivolja
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Långbakade tomater
    Skär tomaterna i hälften, placera i en ugnsform. Ringla över olivoljan och balsamvinägern. Salta och peppra rikligt. Lägg i ugnen i minst en timme, 110 grader.
  2. Köttet
    Ta ut köttet från kylen så det blir rumstempererat. Salta och peppra ganska mycket. Stek hastigt i olivolja så att det får en fin yta. I med smör, vitlöksklyfta och timjan. Ös köttet med smöret tills innetemperatur är nådd, i detta fall 52 grader (köttet stiger med några grader när det vilar), låt köttet vila i foliepapper i minst 15 minuter.
  3. Majs- och potatiskroketter
    Koka potatisen tills den är mjuk. Rosta majsen i en stekpanna utan fett så den får en fin yta. Blanda majsen med potatisen. Smaka av med salt och peppar. Rulla till bollar, panera i mjöl, ägg och till sist panko. Fritera tills gyllenbruna
  4. Chimichurri
    Lägg alla örter i en mixer, i med hackad vitlök, hackad chili, rödvinsvinäger och olja. Mixa tills det blir en sås. Smaka av med salt och peppar.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept