Grillad chèvreöverbakad lax på salladsbädd

Grillad chèvreöverbakad lax på salladsbädd
Foto: TV4

Till den här rätten ska laxen först grillas i het grillpanna och därefter ska osten smälta under grillelementet i ugnen. När du ska skiva chèvren är en blöt kniv ett bra hjälpmedel, annars fastnar osten gärna.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 600 g laxfilé
  • 4 skivor chèvre, ca 1 cm tjocka
  • salt och vitpeppar

Till servering:

  • 250 g blandade sallatsblad
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk balsamvinäger
  • salt och malen vitpeppar
  • varmt vitt bröd

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 275° och grill. Fördela sallatsbladen på ett stort fat. Skär laxen och chèvren i vardera fyra skivor. Grilla laxen på köttsidan i het grillpanna i cirka 30 sekunder, så att den får ett vackert mönster.
  2. Lägg laxen med skinnsidan nedåt i en ugnssäker form och placera chèvreskivorna ovanpå. Ställ laxen i ugnen så nära grillelementet som möjligt, låt den stå tills laxen är klar och osten börjar få färg. Lägg in det vita brödet i ugnen en stund och värm det.
  3. Droppa olja och balsamvinäger över sallatsbladen, krydda med salt och peppar. Lägg på laxskivorna och servera med det varma brödet.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept