Grillad biff med smörfrästa haricots verts

Grillad biff med smörfrästa haricots verts
Foto: TV4

Utskuren biff kan mycket väl grillas på träkolsgrill. Om du köper fina biffar hos kötthandlaren kan du be att få kött med “kappa”, dvs fettranden kvar. Det ger ett saftigt och gott kött. Fettet skär du bort när biffen tas av glöden. Gott till är haricots verts och potatisgratäng.

27 april 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 4 utskurna biffar á 120 g
  • salt och malen svartpeppar
  • 1 vitlöksklyfta
  • lite olja att pensla med

Smörfrästa haricots verts:

  • 250 g haricots verts
  • 0,5 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk smör
  • salt och malen vitpeppar

Gör så här

  1. Skala vitlöksklyftan och riv den. Gnid in biffarna med salt, peppar och vitlök. Pensla dem med ett tunt lager olja.
  2. Ansa haricots vertsen och skär dem eventuellt i mindre bitar. Skala och hacka löken fint. Skala vitlöksklyftan och riv den. Fräs löken i smör tills den är mjuk och genomskinlig. Lägg då i haricots verts och vitlök. Krydda med salt och peppar.
  3. Grilla biffarna en bit från glöden. Är biffarna 1 1/2 cm tjocka tar det mellan 3 och 4 minuter per sida. Servera biffarna nygrillade med haricots vertsen.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept