Green curry beef

koket.se
Green curry beef
Foto: TV4
Sandra Mastio DM
Sandra Mastio DM

Green curry beef

26 ingredienser

40 m

Kryddig gryta med hemgjord currypasta, strimlad entrecôte, aubergine och kokosmjölk.

Se Sandra Mastio laga receptet

logo

Ingredienser

portioner

Currypasta

  • 5 gröna chilifrukt, ev utan kärnor
  • 2 schalottenlökar
  • 3 klyftor vitlök
  • 2 msk färsk ingefära, riven
  • 5 limeblad
  • 2 tsk malen torkad koriander
  • 5 vitpepparkorn
  • 1-2 tsk hel spiskummin
  • 5 limeblad
  • 3 stjälkar citrongräs, finhackade
  • 1 dl thaibasilika eller vanlig, finhackad
  • 1,5 dl färsk koriander, finhackad
  • 3 limefrukter, zest och saft
  • 2 msk neutral olja (t ex solrosolja)

Till grytan

  • 350 g entrecôte
  • 1 gul lök, tärnad
  • 1 rödlök, tärnad
  • 150 g brysselkål, delad
  • 1 aubergine, tärnad
  • 800 ml kokosmjölk
  • olja, att steka i

Servering

  • 4 dl jasminris
  • 3 msk rostad lök
  • 2 msk rostade kokosflagor
  • limefrukt
  • koriander

Gör så här

  1. Börja med currypastan. Mortla de torkade kryddorna till ett fint pulver. Mixa sedan det samt alla de övriga ingredienserna till en slät massa.
  2. Strimla entrecôten i långa strimlor, ca 1,5 cm i diameter. Stek biffen i neutral olja tills den fått en fin yta. Lägg köttet på en tallrik medan du steker tärnad aubergine, lök och brysselkål. Låt steka tills de får en fin yta och auberginen ”säckat ihop”. Lägg då på ca 2 msk av din currypasta och låt den rostas under någon minut.
  3. Häll på kokosmjölken och låt allt koka samman. Precis innan servering vänder du ner köttet igen och låter det bli varmt.
  4. Servera med kokt klibbigt ris och toppa med färsk koriander, en klyfta lime samt en blandning av krispig rostad lök och kokos.