Gratinerad getost med sallad

Gratinerad getost med sallad
Foto: TV4

En enkel men högt uppskattad förrätt till de lite festligare tillfällena. Välj en god och mogen chèvre för bästa resultat.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 4 skivor vitt formbröd
  • 25 g smör tll stekning
  • 4 skivor chèvre
  • några sallatsblad i olika färger
  • ev skivade champinjoner
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 3 msk olivolja
  • 0,5 tsk dijonsenap
  • 1 vitlöksklyfta
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på grill, 275°. Skölj och ansa sallatsbladen och fördela dem på fyra assietter. Skiva champinjonerna och lägg på dem.
  2. Skär brödskivorna runda efter ostens form och stek dem gyllenbruna på båda sidor i smör. Lägg skivorna på ett ugnssäkert fat. Om du inte vill ha kvar den vita kanten, skär ett snitt i kanten på varje ostskiva så är de lätta att dra bort efter gratineringen. Lägg osten på brödet och gratinera i ugn tills osten blir brun och precis börjar smälta.
  3. Blanda samman vinäger, olivolja, dijonsenap, salt och peppar till en dressing. Pressa ner vitlöken. Droppa dressingen över salladen och lägg sedan på brödskivorna med osten. Servera genast.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept