Gratinerad fläskfilé med banan och curry

Gratinerad fläskfilé med banan och curry
Foto: TV4

Det här är en riktig efter jobbet-rätt. Kanske en fredag, när du vill äta gott utan att lägga ner alltför mycket tid på matlagning. Servera med ris och mango chutney.

14 april 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 400 g fläskfilé
  • 1 msk smör
  • 2 dl grädde (valfri fetthalt)
  • 1 grön paprika
  • 1 röd paprika
  • 2 bananer
  • 0,5 dl riven ost
  • 1 dl jordnötter
  • 1 tsk salt
  • 1 krm grovmalen svartpeppar
  • 1 tsk curry

Till servering:

  • kokt ris
  • Mango Chutney

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Dela fläskfilén i 2 cm-bitar och bryn dem i smör i omgångar. Krydda med curry, salt och peppar. Lägg över de färdigstekta bitarna i en smord ugnssäker form efter hand.
  2. Kärna ur paprikorna och tärna dem och skiva bananen. Lägg det ovanpå filén, häll på grädden och strö över osten. Gratinera i ca 15 minuter.
  3. Strö jordnötterna över före servering.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept