Gratäng med kyckling

Gratäng med kyckling
Foto: TV4

Fänkål har vippor som ser ut som dill, men som smakar anis. Det är de tjocka bladen vid roten man använder i matlagning. De passar både att steka och koka.

26 januari 2009
Visa mer
2

Du behöver

  • 0,5 grillad kyckling
  • 1 stånd fänkål
  • 2 msk smör
  • 1 msk vetemjöl
  • ca 3 dl mjölk
  • salt och malen vitpeppar
  • 1 knippa dill, hackad
  • 2 msk riven mager ost

Gör så här

  1. Värm ugnen till 225°. Ta bort skinn och ben på kycklingen. Hacka fänkålen och lägg kött och fänkål i en ugnsform.
  2. Fräs smör och mjöl i en kastrull, späd med mjölken och krydda. Koka 5 minuter. Hacka dillen och rör ner den.
  3. Slå såsen över kycklingen och fänkålen. Strö på ost och sätt in formen i ugnen 15-20 minuter.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept