Grahamsbröd med tonfisk

Grahamsbröd med tonfisk
Foto: TV4

Den här matiga mackan är en hel måltid. Servera som lunch, kvällsrätt eller ta med på utflykten.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 4 rejäla grahamsbröd
  • friséesallat
  • 2 tomater
  • 0,25 slanggurka
  • 0,5 rödlök
  • 0,5 knippa persilja

Tonfiskröra:

  • 1 burk tonfisk i vatten
  • 1 dl majonnäs
  • 1 dl crème fraiche
  • 0,5 rödlök
  • 2 msk kapris
  • salt och malen vitpeppar

Gör så här

  1. Tonfiskröra: Häll vattnet av tonfisken. Hacka halva löken. Blanda samman crème fraiche och majonnäs. Rör ner tonfisken, hackad kapris och hackad röd lök. Krydda med salt och peppar.
  2. Dela bröden på mitten. Skär tomaterna och gurkan i skivor. Strimla löken och plocka av persiljebladen. Lägg på sallatsblad, tomatskivor och gurkskivor. Lägg på tonfiskröran. Lägg på paprikaringar, röd lök i strimlor och persilja. Lägg på ovandelen av brödet.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept