Gräddsås (eller brunsås)

Köket.se 12 maj 2009
Gräddsås (eller brunsås)
Foto: TV4
Fransk mat

Vad vore köttbullarna och kalvsteken utan vår älskade gräddsås? Knepet för den godaste gräddsåsen är balansen mellan soja och svartvinbärsgelé.

12 maj 2009
Visa mer
15
1
Sugen på något liknande? Nytt recept

Du behöver

  • 2-3 msk vetemjöl
  • lite vatten eller steksky
  • 3 dl mjölk
  • 3 dl vispgrädde
  • 2-3 tsk kinesisk soja
  • 1-2 msk kalvfond
  • 1-2 msk svartvinbärsgelé
  • salt och malen vitpeppar
  • vitvinsvinäger

Gör så här

  1. Rör ut vetemjölet med lite vatten eller steksky.
  2. Blanda alla ingredienserna och låt koka upp. När såsen är i den konsistens du önskar, smaka av och tillsätt eventuellt av med mer gelé, soja eller vinäger. Krydda med salt och vitpeppar.
Kommentera receptet
Presenteras av Kökets favoriter

Beredningsskålar från kända varumärken

Beredningsskålar Se fler

Fler goda recept