Gräddsås (eller brunsås)

Gräddsås (eller brunsås)
Foto: TV4

Vad vore köttbullarna och kalvsteken utan vår älskade gräddsås? Knepet för den godaste gräddsåsen är balansen mellan soja och svartvinbärsgelé.

12 maj 2009
Visa mer
15
1
Sugen på något liknande? Nytt recept

Du behöver

  • 2-3 msk vetemjöl
  • lite vatten eller steksky
  • 3 dl mjölk
  • 3 dl vispgrädde
  • 2-3 tsk kinesisk soja
  • 1-2 msk kalvfond
  • 1-2 msk svartvinbärsgelé
  • salt och malen vitpeppar
  • vitvinsvinäger

Gör så här

  1. Rör ut vetemjölet med lite vatten eller steksky.
  2. Blanda alla ingredienserna och låt koka upp. När såsen är i den konsistens du önskar, smaka av och tillsätt eventuellt av med mer gelé, soja eller vinäger. Krydda med salt och vitpeppar.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept