Gourmetströmming med persiljesmör och potatismos

Gourmetströmming med persiljesmör och potatismos
Foto: TV4

Den här läckra strömmingsrätten fordrar lite förberedelser dagen innan, så ta med det i planeringen.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 16 strömmingsfiléer
  • 3 dl grädde
  • 3 msk söt senap
  • 2 msk finhackad dill
  • 1 dl ströbröd
  • Persiljesmör:
  • 50 g smör
  • 1 dl hackad persilja
  • 1 tsk pressad citronsaft
  • 1 krm salt
  • Potatismos:
  • 1 kg potatis
  • 1 dl varm mjölk
  • 1 msk smör
  • 1 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar

Gör så här

  1. Blanda grädde, senap och dill. Lägg ner strömmingen i gräddblandningen. Låt stå i kylen ett dygn.
  2. Persiljesmör: Rör smöret mjukt. Hacka persiljan och rör ner den med citronsaften och saltet. Forma till en rulle och låt ligga kallt ett par timmar. Skär i skivor före servering.
  3. Potatismos: Skala potatisen och koka den i lätt saltat vatten. Pressa den kokta potatisen i purépress eller mosa den med potatisstöt i kastrullen. Tillsätt den varma mjölken, smör, salt och peppar under omrörning.
  4. Panera strömmingen i ströbröd. Stek fisken i smör i stekpanna. Servera med mos och persiljesmör.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept