Mexikansk lasagne med nachos

Mexikansk lasagne med nachos
Foto: Joel Wåreus

Det finns glutenfria lasagneplattor att köpa, men här har vi i stället valt majschips som ger en extra krydda och har den fördelen att de finns i närmaste kvartersbutik. Helt utan gluten • soja • vete • ägg.

Lasagnen är inte laktosfri men låglaktos.

3 februari 2011
Visa mer
4

Du behöver

Köttfärssås

  • 1 st gul lök
  • 1-2 st vitlöksklyftor
  • 1 msk raps- eller olivolja
  • 400 g nötfärs
  • 1 stort paket krossade tomater (500 g)
  • 1-2 msk tomatpuré
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 tsk oregano

Vit sås

  • 4 dl låglaktosmjölk
  • 3 msk majsstärkelse
  • 0,5 tsk salt
  • 100 g majschips utan gluten och soja
  • 1-2 dl riven ost

Gör så här

  1. Köttfärssås
    Skala och finhacka lök och vitlök.
  2. Fräs löken i olja i en stekpanna.
  3. Lägg i färsen och finfördela med en trägaffel.
  4. Tillsätt krossade tomater, tomatpuré och kryddor.
  5. Låt såsen puttra på ganska svag värme ca 15 minuter. Smaka av med oregano.
  6. Vit sås
    Vispa ihop låglaktosmjölk, majsstärkelse och salt i en kastrull.
  7. Låt koka upp och småkoka ett par minuter.
  8. Lasagne
    Sätt ugnen på 225 grader.
  9. Ta lite vit sås i botten av en ugnssäker form, varva sedan köttfärssås, vit sås och chips. Spara lite vit sås att toppa med.
  10. Strö över riven ost och gratinera i ca 20 minuter.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept