Gös med krispig apelsinsallad

Gös med krispig apelsinsallad
Foto: Stephanie Bjelkstam
4

Du behöver

  • 600 g gös
  • smör, att steka i
  • flingsalt och peppar
  • 50 g smör
  • gräslök

Sallad

  • 1 fänkål
  • 1 äpple
  • 1 knippe rädisor
  • ca 125 g rättika
  • 2 blodapelsiner
  • 0,5 burk inlagd ingefära (sushi ginger)
  • 2 nävar vattenkrasse eller matchésallad

Citrusvinaigrette

  • 0,25 dl rapsolja
  • 0,5-1 citron, saften från
  • 2 tsk honung
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Gör salladen på ett fat. Hyvla fänkål, rädisor, rättika och äpple tunt, gärna på mandolin. Skala och skiva blodapelsinen tunt.
  2. Blanda ihop alla ingredienserna till salladen.
  3. Gör dressingen genom att vispa rapsolja, citronsaft, honung, salt och peppar. Ringla över salladen.
  4. Skär gösen i portionsbitar, byxa fisken och leta efter ev ben. Krydda med salt och peppar.
  5. Hetta upp smör i stekpanna och stek fisken på medelhög värme, några minuter på varje sida.
  6. Lägg i smöret i en kastrull och bryn det till gyllenbrunt, inte bränt.
  7. Lägg upp fisken på ett fat, ringla över brynt smör på fisken och toppa med finhackad gräslök. Servera med salladen.
Visa mer
Kommentera receptet
Paskkampanj

Fler goda recept