Godaste laxmackan med picklad purjolök

Pågen Godaste laxmackan med picklad purjolök
Foto: Pågen

Godaste laxmackan med picklad purjolök

12 ingredienser

20 min + tid i kyl

Magiskt god laxmacka med örter, kapris och picklad purjolök. Ät som lyxig brunch, lättare lunch eller snabb middagsmacka.

Pågen Roast´n Toast
Pågen Roast´n Toast produkt

Pågen Roast´n Toast

Utsökt rostbröd med vallmofrön!

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 8 skivor Pågen Roast´n Toast
  • smör, till stekning
  • 400 g varmrökt lax
  • 0,5 kruka färsk citronmeliss
  • 1 kvist färsk dill
  • 2 msk extra virgin olivolja
  • 4 tsk kapris
  • färsk gräslök

Picklad purjolök

  • ca 80 g purjolök (den vita delen på purjon)
  • 0,5 dl ättiksprit 12 %
  • 1 dl strösocker
  • 1,5 dl vatten

Gör så här

  1. Finfördela laxen i en skål med en gaffel. Finhacka citronmeliss och dill och rör ner i laxen tillsammans med olivoljan. Smaka av med salt.
  2. Smöra brödskivorna och stek dem hastigt i en stekpanna. Lägg picklad purjolök och laxröra på hälften av brödskivorna. Toppa med kapris, gräslök och citronmelissblad. Salta och peppra efter smak och avsluta med en brödskiva på toppen.

Picklad purjolök

  1. Koka upp en lag av ättika, socker och vatten.
  2. Skär purjolöken i 0,5 cm tjocka skivor och tryck ut lökringarna.
  3. Koka upp en halv liter vatten med 1 dl salt och blanchera lökringarna.
  4. Skölj löken kallt och lägg i en skål. Häll över ättikslagen, täck med lock. Låt dra i kylskåp, gärna ett dygn för bästa resultat.

Laxröran håller ca en vecka i kylskåp, i en tätslutande burk.

TIPS!
Fler tips!
Pågen Italienska mini-smörgåstårtor

Fler tips!

Recept på matiga mackor, toasts och frukostfavoriter.

Läs mer