Frasiga våfflor med chokladpiffad hallonsylt

30 min
Frasiga våfflor med chokladpiffad hallonsylt
Foto: Stefan Malm/TV4
30 min

Du behöver

Våfflor

  • 3 dl vetemjöl
  • 2,5 dl mineralvatten
  • 2,5 dl vispgrädde (+ 1 ½ dl till servering)
  • 25 g smör

Chokladpiffad hallonsylt

  • 1 l hallon (frysta går bra)
  • 0,5 kg syltsocker
  • 100 g mörk choklad

Gör så här

  1. Våfflorna
    Vispa mjöl och vatten till en jämn smet.
  2. Vispa grädden tjock och smält smöret.
  3. Blanda först ner det smälta smöret i mjölsmeten, sen grädden.
  4. Smörj våffeljärnet med smält smör till första laggen.
  5. Lägg i ¾ -1 dl smet i varje lagg och grädda våfflorna tills de har en fin färg.
  6. Låt våfflorna svalna på galler så behåller de frasigheten.
  7. Sylten
    Lägg i bären samt sockret i en kastrull.
  8. Koka upp under omrörning, låt koka i ca 15 minuter.
  9. Hacka chokladen och låt den smälta i sylten.
  10. Låt sylten svalna, då stelnar den.
  11. Servera med vispad grädde.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept