Gnocchi med svamp och ricotta

ca 30 m
4
Gnocchi med svamp och ricotta
Foto: TV4
Från Mitt kök

Potatisgnocchi med krämig ricottaost och svamp toppad med knaperstekt pancetta och pecorinoost.


30 november 2015
Visa mer
ca 30 m
4

Du behöver

  • 800 g färsk potatisgnocchi
  • 300 g svamp, ostronskivling eller annan
  • 200 g pancetta eller bacon
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 liten torkad peperoncino (chili)
  • 250 g ricotta
  • 4 msk mjölk
  • 2 msk finhackad persilja
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • 1 dl grovriven pecorino
  • finhackad persilja att strö över

Gör så här

  1. Ansa svampen och borsta bort allt skräp. Undvik att skölja svampen, men om den är mycket smutsig, skölj snabbt av den i kallt vatten. Torka försiktigt med hushållspapper och skär svampen i ganska stora bitar.
  2. Hetta upp olivolja i en rymlig stekpanna. Lägg i svamp och stek tills all vätska ångat bort. Tillsätt olivolja, vitlök, peperoncino, salt och peppar, låt alltsammans fräsa i ca 8-10 minuter.
  3. Rör i ricotta, mjölk och persilja. Ta upp peperoncinon och vitlöken som kastas.
  4. Skär pancettan i strimlor och knaperstek den i lite olivolja. Ställ åt sidan.
  5. Koka upp lättsaltat vatten i en kastrull. Lägg i gnocchin och koka den enligt anvisningen på paketet. Låt den rinna av i ett durkslag och häll sedan över den i stekpannan med svamp. Blanda alltsammans noga.
  6. Toppa portionerna med pancetta, lite överströdd persilja och rikligt med grovriven pecorino.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept