Gnocchi med krabba, tomat och avokado

Gnocchi med krabba, tomat och avokado
Foto: TV4

Krabba och avokado ackompanjerar varandra bra i den här rätten, som är mild men mycket smakrik. Är bara grundsåsen klar går rätten snabbt att laga.

21 april 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 400 g gnocchi-pasta
  • 2 burkar krabba à 380 g
  • 5 cocktailtomater
  • 2 avokador
  • 1 sats béchamelsås
  • 1 citron, saften
  • 60 g parmesanost, riven
  • salt och malen vitpeppar

Gör så här

  1. Så här lagar du béchamelsås: Smält 2 msk smör i en kastrull och rör i 4 msk vetemjöl. Stäng av plattan och låt det dra ett par minuter. Rör då och då så att det inte blir brunt eller bränner fast. Tillsätt under omrörning 5 dl mjölk, salt och några varv vitpeppar från kvarn. Låt såsen småkoka 10-15 minuter.
  2. Koka pastan i rikligt med saltat vatten enligt anvisning på paketet. Häll av vattnet.
  3. Koka upp béchamelsåsen med citronsaft.
  4. Skär avokadon i strimlor och dela tomaterna på mitten. Lägg krabban i såsen och rör om. Vänd försiktigt ner avokadon och tomaterna. Koka upp såsen så krabban och grönsakerna blir genomvarma.
  5. Blanda den nykokta pastan med såsen.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept