Det är den krämiga och smakrika dressingen som gör en äkta Caesar. I den här varianten på Caesarsallad är brödkrutongerna i ursprungssalladen utbytta mot grissini, italienska brödpinnar.
Koka pastan i rikligt med saltat vatten enligt anvisning på paketet. Häll av vattnet och spola i kallt vatten.
Dressing: Finhacka sardellerna. Skala vitlöksklyftan. Blanda äggulor, sardeller och senap. Droppa i oljan under omrörning. Rör i parmesanost och pressa ner vitlök. Tillsätt citronsaft och vinäger. Späd med vatten till lagom konsistens. Smaksätt med salt och peppar.
Klyfta tomaterna och finhacka rödlöken. Plocka av stora blad från romansallaten. Blanda ihop pasta, romansallat, tomater och lök med dressingen. Fördela salladsblandningen på fyra tallrikar. Lägg 4 grissini på varje portion. Lägg de grillade kycklingklubborna överst.