Glutenfri toscakaka med citron

Glutenfri toscakaka med citron
Foto: TV4
1 h

Du behöver

Kakan

  • 2 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 0,5 dl mjölk
  • 100 g smör, smält
  • 1 citron, zest och saft
  • 2 dl majsmjöl (100 g)
  • 1 dl mandelmjöl (40 g)
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk fiberhusk
  • smör, till formen
  • mandelmjöl, till formen

Tosca

  • 100 g smör
  • 1,5 dl farinsocker (100 g)
  • 0,5 dl mjölk
  • 1 krm salt
  • 100 g flagad mandel

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader varmluft.
  2. Vispa ägg och socker med elvisp i 5 minuter. Tillsätt övriga ingredienser till kakbotten och vispa så allt blandas väl.
  3. Smörj en springform med smör och bröa med mandelmjöl.
  4. Grädda mitt i ugnen i ca 25 minuter.
  5. Smält smöret till toscan i en kastrull. Tillsätt farinsocker, mjölk och smör. Låt det puttra ihop i 4 minuter. Tillsätt mandeln och rör om.
  6. Ta ut kakan ur ugnen (efter den gräddats i 25 minuter). Häll på toscan och bred ut den över kakan. Ändra ugnen till grilleffekt och grädda i ytterliga 5 minuter.Håll ett öga på kakan så det inte bränns.
  7. Ta ut och låt svalna. Servera!
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept