Glaserade spett med kycklinglårfilé

Glaserade spett med kycklinglårfilé
Foto: TV4

Kycklinglårfilé är en trevlig styckningsdel som man kan hitta i välsorterade butiker. De är saftiga och goda och passar bra att grilla. En söt glasering ska penslas på mot slutet av grilltiden, eftersom sockret lätt bränner vid.

28 april 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 400 g kycklinglårfilé
  • Marinad:
  • 2 msk kinesisk soja
  • 2 msk rapsolja
  • 0,5 msk sesamolja

Glasering:

  • 0,5 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 dl socker
  • 3 dl kycklingbuljong
  • 0,5 dl vinäger
  • 1 msk honung
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1 krm salt
  • 2 msk majsstärkelse+ lite vatten

Du behöver också:

  • grillspett av trä

Gör så här

  1. Häll soja och olja i en plastpåse. Lägg i lårfiléerna och låt dem marinera i kyl i minst 30 minuter. Lägg träspetten i blöt.
  2. Glasering: Skala och hacka löken och vitlöken fint. Smält sockret i en tjockbottnad kastrull och låt det bli gyllenbrunt. Blanda ner lök och vitlök och fräs dem mjuka utan att de tar färg. Häll i vinäger och buljong. Småkoka utan lock i 15 minuter. Tillsätt honung, salt och sambal oelek. Blanda majsstärkelsen med lite vatten till en simmig konsistens och red av glaseringen.
  3. Rulla ihop lårfiléerna och trä dem på spetten. Grilla spetten 4-5 minuter per sida. Pensla med glaseringen mot slutet av grilltiden.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept