I samarbete med Scan

Glacerat revben med fikonglaze och vattenmelonpickles

45 m
4
Glacerat revben med fikonglaze och vattenmelonpickles
Foto: Scan
45 m
4

Du behöver

  • 1 pkt Scan Revben, alspånsrökt, slow cooked

Fikonglaze

  • 3-4 dl buljong från revbensförpackning, alt egenblandad
  • 5-6 st fikon, torkade och tärnade
  • 1-2 msk vinäger
  • salt
  • peppar

Melonpickles

  • 0,5 kg "vattenmelonskal", det vita köttet utan det gröna skalet,
  • 0,5 l socker
  • 2,5 dl äppelcidervinäger
  • 4-6 kryddnejlikor
  • 1 kanelstång
  • 1 bit ingefära, skivad

Gör så här

  1. Reven
    Grilla hela revbenet runt om för att få fin färg. Lägg på indirekt värme för att genomvärma i ca 15 minuter. Pensla gärna köttet med fikonglaze för att höja smaken ytterligare.
  2. Fikonglaze
    Koka upp buljong och lägg i fikon, låt dra i 5 minuter. Mixa ihop buljong med fikon och vinäger. Smaka av med salt och peppar. Pensla glazen på revben innan de läggs på grillen och pensla sen vidare under hela grilltiden
  3. Melon pickles
    Tärna "vattenmelonskalet" i 3 x 3 cm bitar. Lägg "skalbitarna" i burkar. Koka upp socker, vinäger, nejlikor, kanel och ingefära. När sockret lösts upp, slå den varma lagen över "skalbitarna", sätt på lock och låt svalna. Servera tillsammans med de fikonglazerade revbenen.
Visa mer
Kommentera receptet
I samarbete med Scan

Fler goda recept