Chili- och limemarinerad kycklingfilé med avokadosallad

Chili- och limemarinerad kycklingfilé med avokadosallad
Foto: Fredrik Sandin Carlsson

Kycklingfilé marinerad i chili och lime som serveras med en sallad på avokado.

19 december 2008
Visa mer
2

Du behöver

  • 3 st kycklingfiléer à 100 g
  • 0,5 tsk salt
  • 2 msk rapsolja

Marinad:

  • 1 st lime
  • 1 st röd spansk peppar
  • 2 tsk thailändsk fisksås
  • 1 st vitlöksklyfta

Avokadosallad:

  • 2 st avokado
  • 1 st röd paprika
  • 1 st gul paprika
  • bladsallat
  • salt och malen vitpeppar
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk balsamvinäger

Gör så här

  1. Skölj lime och chili.
  2. Riv det gröna limeskalet. Dela limen och pressa ut saften.
  3. Dela chilin och skär den i tunna strimlor. Om du vill ha en mildare rätt kan du skrapa bort fröna.
  4. Blanda samman limeskal, -saft och chili med fisksåsen i en plastpåse. Pressa ner vitlöken.
  5. Marinera kycklingfiléerna i blandningen i 1 1/2 -2 timmar.
  6. Sätt ugnen på 150°.
  7. Torka av kycklingen, smörj en ugnssäker form med olja och lägg i fileerna.
  8. Salta och ugnsbaka sedan i ca 15 minuter.
  9. Skär fileerna i ca 1 cm tjocka skivor före servering.
  10. Dela avokadorna, ta bort kärnorna och skär fruktköttet i skivor.
  11. Skölj paprikorna, dela dem på mitten och ta bort fröna. Skär dem i bitar.
  12. Blanda avokadoskivorna med paprikan.
  13. Häll över olja och balsamvinäger och krydda med salt och peppar.
  14. Lägg några sallatsblad på varje tallrik och fördela avokadosalladen ovanpå. Servera med kycklingen.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept