Mexikansk panna

Mexikansk panna
Foto: Anki Loge

En kryddstark panna med influenser från Mexiko. Den spanska pepparn fyller sin funktion.

20 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 500 g nötfärs
  • 1 st gul lök
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 3 msk rapsolja
  • 0,5 st röd spansk peppar
  • 1 st röd paprika
  • 1 burk krossade tomater (400g)
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 burk majskorn
  • 1 burk bönor
  • 1 tsk paprikapulver
  • salt och malen vitpeppar

Till servering:

  • grönsallad
  • 50 g fetaost

Gör så här

  1. Skala och hacka lök och vitlök. Dela den spanska pepparen på längden, skrapa ut fröna och hacka fruktköttet fint. Hacka paprikan fint.
  2. Bryn köttfärs, lök, vitlök, paprika och chili i olja. Rör om hela tiden så att köttfärsen "smular" sig. Tillsätt tomatpuré, krossade tomater, majs och paprikapulver.
  3. Låt småputtra under lock tills den tjocknat, ca 15 minuter. Rör ner bönorna. Krydda med salt och peppar. Servera med en fräsch sallad och smula över fetaost.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept