GI- vänliga pepparkakor

GI- vänliga pepparkakor
Foto: GI Viktkoll
Jul

Den här degen har garanterat GI- riktiga ingredienser. Kakorna får GI- värde medel. Den är något mer smulig och svårarbetad än vanlig pepparkaksdeg med socker i.

Receptet räcker till c.a 60 kakor.

17 december 2008
Visa mer

Du behöver

Till ca 60 kakor behöver du:

  • 1,5 liter siktat dinkelmjöl, ca 800 g
  • 3 dl smält smör
  • 3 tsk stevia eller sötningsmedel motsvarande 3 dl socker
  • 3 tsk bikarbonat
  • 2 msk malda nejlikor
  • 2 msk malen ingefära
  • 2 msk malen kanel
  • 1,5 dl vatten

Gör så här

  1. Dag 1: Blanda samman mjöl, sötningsmedel, bikarbonat, nejlika, ingefära och kanel. Rör ner oljan och vattnet forma en deg (eventuellt måste ytterligare lite vatten tillsättas). Observera att degen ska vara ganska hård och fast. Låt degen vila i kylskåp över natt.
  2. Dag 2: Värm ugnen till 175°. Kavla ut degen och ta ut figurer med kakmått. Ta ut kakorna direkt på bakplåtspapper och dra över papperet till plåten, eller flytta över kakorna med hjälp av en stekspade till smord plåt.
  3. Grädda kakorna i 5-7 minuter eller tills de är bruna.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept