Kalvfrikassé

9h 15 min
6

Klassisk husman på kalv!

15 maj 2008
Visa mer
9h 15 min
6

Du behöver

  • 1,5 kg kalvrygg med ben
  • vatten
  • 10 st vitpepparkorn
  • 1 st lagerblad
  • 0,5 tsk salt
  • 1,5 dl kaffegrädde
  • 0,5 st citron, saften
  • 3 st äggulor
  • 0,5 knippa dill

Gör så här

  1. Dag 1: Skär kalvköttet i stora bitar, lägg det i en gryta utan salt och koka upp.
  2. Koka köttet mört i cirka 45 minuter. Skumma med en hålslev. Tillsätt salt och pepparkorn och skumma av ännu en gång.
  3. Ta upp köttet och sila av buljongen.
  4. Skär bort benbitar och senor och skär köttet i mindre bitar. Kyl det och förvara i kylskåp.
  5. Kyl även buljongen och ställ den i kylskåp tills nästa dag.
  6. Dag 2: Pressa citronen och hacka dillen.
  7. Ta bort fettet som samlats överst på buljongen. Koka upp buljongen och värm köttet.
  8. Vispa grädde, citron och äggulor i en skål och häll blandningen i grytan under omrörning. Grytan ska vara het men inte koka efter det att äggen tillsatts.
  9. Tillsätt dillen och krydda med malen vitpeppar och eventuellt salt.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept