Smarrig chokladkaka

Smarrig chokladkaka
Foto: GI Viktkoll

Det här är en GI-kaka som är lite nyttigare än vanliga chokladkakor, fast ändå minst lika god.

17 november 2010
Visa mer
1h
4

Du behöver

Chokladkaka

  • 1 dl dinkelmjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 0,5 dl kakao
  • 3 ägg
  • 1 dl råsocker
  • 250 g kesella
  • 50 g hackade valnötter
  • Rivet skal av apelsin eller lime

Glasyr

  • valnötter
  • 100 g 70-procentig choklad

Gör så här

  1. Blanda dinkelmjöl, cacao och bakpulver.
  2. Vispa ägg och råsocker med elvispen.
  3. Vänd ned mjölblandningen i äggblandningen och även kesellan.
  4. Blanda ned de hackade nötterna. Ev. rivet skal av apelsin eller lime.
  5. Glasyr: Smält chokladen i micro eller i vattenbad. Strö över nötter
  6. Ugn 150 grader i 30 minuter.
  7. Låt kakan svalna innan glasyren läggs på.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept