Rensauté med messmörsås och rostade rotfrukter

Rensauté med messmörsås och rostade rotfrukter
Foto: Lars Paulsson
4

Du behöver

  • 500 g reninnanlår i tärningar
  • 2 dl rödvinssås

Rostade rotfrukter

  • 2 st morötter
  • 2 st palsternackor
  • 12 st mandelpotatisar
  • 2 msk rapsolja
  • 1 tsk socker
  • salt och peppar

Messmörsås

  • 0,5 dl crème fraiche
  • 1 dl kycklingbuljong
  • 1 msk getmese
  • 2 dl lingon
  • 2 msk socker

Till servering

  • strimlad bladpersilja

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Skala och skär rotfrukterna i bitar. Blanda med olja, socker, salt och peppar. Rosta i ugnen ca 35 minuter.
  2. 2. Koka ihop crème fraiche och kycklingbuljong. Vispa i mese och smaka av med salt.
  3. Blanda lingon och socker. Rör försiktigt så att sockret löser sig, men akta så att bären inte går sönder för mycket.
  4. Bryn renköttet runtom i en stekpanna. Häll över rödvinssåsen när köttet fått färg. Låt koka i ca 3 minuter.
  5. Servera genast med rotfrukter, messmörsås, lingon och lite strimlad persilja.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept