Älgkalvsgulasch med hela paprikabitar

Älgkalvsgulasch med hela paprikabitar
Foto: Lars Paulsson
Från Skogens mat

Prova att laga en viltgulasch, som här med älg i basen.

Låt gärna ett par potatisar koka med i grytan.

Receptet ger 6-8 portioner.

3 september 2008
Visa mer

Du behöver

  • 1 kg älgkalvskött av lägg eller hals
  • 1 st gul lök
  • 1 st röd chili
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 msk paprikapulver
  • 5 dl köttbuljong
  • 2 dl tomatjuice
  • 1 st röd paprika
  • 1 st grön paprika
  • 1 st gul paprika
  • 2 dl naturell yoghurt
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Tärna köttet, skala och skiva löken och finhacka chilin och vitlöken.
  2. Bryn köttet i en stekgryta, lägg i löken och vitlöken samt chilin och låt dem fräsa med.
  3. Pudra över paprikapulvret, slå på buljongen samt tomatjuicen och låt koka ca 1 ½–2 timmar i ugnen på 150°.
  4. Dela paprikorna och ta bort kärnorna, skär dem sedan i bitar.
  5. Låt paprikan koka med de sista 10 minuterna av koktiden.
  6. Sila av fonden, red den med arrowrot utrörd i kallt vatten, smaka av med salt och peppar och slå den över köttet och paprikan.
  7. Låt det hela koka upp. Servera i en djup tallrik med yoghurt på toppen.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept